Kadınzade

ANA SÜTÜNÜN ÖNEMİ

Açış ayda yanlızca valide sütü birlikte beslenen bebekler serbestlik, zatüre benzer bulaşıcı hastalıklara bir kat daha kısaltılmış yakalanırlar ve bir kat daha kabuklu büyürler. Açış 6 kamer bebeğinizi yanlızca anne sütü ile besleyiniz. Bu aylarda anne sütü birlikte birlikte bahşedilen bütünler besinler bebeğin emiş gereksinimini azaltacağından anne sütünden yeterince yararlanmasını engeller. Ister sevgi durumu olsun ister hava kaba arkadaş canlısı olsun dört aydan ilkönce bebeğinizin anne sütü dıştan suya yada değişik sıvılara (nebati çaylar, meyva suyu aynı) ihtiyacı yoktur.

Doğumdan sonrası başlangıç günlerde salgılanan ana sütü çok besleyicidir, bebeğinizi çoğu kez (amma- iki vakit arayla yada ağladıkça) emzirerek bu sütten yararlanmasını sağlayınız. Valide sütünde katışıksız vitaminler vardır, yeterli karşıtı yanlızca D vitaminidir anne sütü -li beslenen bebeklere 4. haftadan başlayarak doktorunuzun vereceği D vitamini içeren azalma yahut şurubu ahenkli kullanınız.

Emzirirken bebeğinizin yüzü, omuzları ve vücudu memeye dönük, burnu meme hizasında olmalıdır. Kendinizde sıcacık bir pozisyonda oturunuz. Bebeğinizin daha yağdanlık değil, yağdanlık etrafındaki aşırı zenci bölümüde kavramasına dikkt ediniz. Bu şekilde da bebeksi uygun emer, hemde burun ucunuz zedelenmez.

Bebeği emzirirken göğüs uçlarında acıma, çatlak gibi durumlar görülebilir. Bu yer çoğu kez bebeğin sadece burun ucunu emmesinden kaynaklanır. Böyle yaklaşık sorun birlikte karşılaştığınızda bebeğinizi tepeden kayıtlı teknikle emzirmeye sürdürme edin göğüslerinizi çorak tutun. Geçmezse yoksa hemşireniz beraber görüşünüz.

Hem emzirmede açılış yeni başlayan süt daha kasılmış yağcılık yapma içeren “önsüt” tür. Bebeksi emmeyi sürdürdükçe sütün bileşimi değişir, yağ miktarı artar. en fazla yağ içeren süt, emzirmenin son olarak salgılanan süttür, bu süte “sona erme süt” denir. Bebeğin keza surat süte hemde son süte ihtiyacı vardır. Bebek memeye namuslu yerleştirilip doyana ve memeyi kendisi bırakana kadar memede tutulursa, da çehre sütü hemde kusursuzluk sütü alır. Küçük daha emmek istiyorsa orta memde verilebilir. Ise yaklaşık meme beraber beslenmiş fakat, amma sonraki emzirmede diğer meme verilmelidir. İki emzik verilmişse yaklaşık geçen öğüne bitiş bahşedilen taraftan başlanır. Yaklaşık çpk bebek, mükemmel memeyi 5-10 an emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler fakat 20-30 dakikadan ilkönce emmeyi bırakmazlar.

Tüm annelerin sütü yaralıdır. Sütünüz size akan gelebilir, bu anne sütünün özelliğidir. Anne sütü beraber beslenen bebekler hep beslenmeden sonrası az miktarda lazımlık yapabilirler. Bu duruş normaldir endişelenmeyiniz.

Göğüslerinizde süt yapımını arttıran başlıca acenta bebeğinizin sık aralıklarla ve havada belirtildiği şekilde amacıyla teknikle emzirilmesidir. Emziren anneler defalarca sütyen giymelidirler. Sütyen bol ve pamuk kumaştan garantili olmalıdır. Göğüslerin boşalmış olması -li süt yapımı artar. bu nedenle bebeğinizi koyu besleyiniz. Bebeğinizin emmediği durumlarda göğsünüzü elinizle sıkarak yada amma süt pompası kullanarak boşaltınız.
Ana sütünün eksik olduğu düşüncesi -li doktora danışmadan bebeğinize acemi yaklaşık yemek vermeyiniz.değişik kimi yiyecek hizmete sunmak gerektiğinde bunun nasıl hazırlanacağını tamamen öğreniniz ve saflık kurallarına çok bildiri ediniz. Bebeğin yeterince anne sütü aldığı, haftada asgari 150 gr. kilo alması ve günde minimum 6-7 kere bezini ıslatması -li anlaşılması mümkün.

Emzirmede  Duyuru Edilmesi Gerekenler
• Emzirmeye başlamadan ilk olarak ellerinizi yıkayınız.
• günlük banyo yapmayan anneler burun başlarını günde biraz kere yıkamalıdırlar. Tüm emzirmeden öncelikle burun başlarını silmeye gereksinim yoktur.
• Emzirirken yağdanlık ve etrafındaki kahverengi halkanın çocuğun ağzını bütün olarak kapatacak şekilde olmasını sağlayınız.
• Bebeğinizi sıcacık olduğunuz amma şekilde emziriniz. Bu yatarken, otururken yada ayakta olabilir. Öne eğilmeden bebeği size yaklaştırarak emzirirseniz sırtınızın ağrımasına baro olabilirsiniz. Gerekirse sırtınızı ve bebeğin altını yastık birlikte destekleyiniz.
• Beslenme sıklığını ve süresini bebeğinizin isteğine dolayı düzenleyiniz. Bebeğin koyu aralıklarla emzirilmesi süt yapımını arttırır.
• Bebeklerini emziren annelerin yeterli beslenmesi, özellikle anne sağlığı açısından önemlidir. bu ölçüde annelerin uyumlu ve çeşit çeşit yem guruplarından beslenmeleri gerekmektedir. Emziren anne günde en küçük 2 su seviyesi camı süt ya da yoğurt tüketmeli basit bütün yemek guruplarından (ibne, sebze, öz,tahıllı yemek) düzenli iken yenmelidir. Emziren anneler duman tabakası içmemelidir. Akıntı ve kahverengi olası besleyen değeri karşıtı ve heyecanlandırıcı içecekler almamalı yoksa az tüketmelidirler. Anne bebeğinden soyut kaldığı dönem memelerini sağarak sütünü biriktirebilir ve bebeğini bol süt ile besleyebilir. bu nedenle emziren her dişi bilhassa elle sağma tekniğini bilmelidir