EYVAH! KARDEŞ GELİYOR

Bebekle ilk defa karşı karşıya gelecek çocuğun psikolojisini ve ailelerin ne gibi tedbirler alması gerektiğini sizler için uzmanlardan öğrendik.

 

”Kardeşim acaba nasıl bir şey? Nasıl sesler çıkartıyor?Annem artık hep onunla mı ilgilenecek?Babam onu daha mı çok sevecek?” gibi sorular ilk göz ağrınızın kafasına epeyce kurcalayacak ve huzursuzlanmaya başlayacak. İşte bu yüzden ilk tanışma anı çok önemli.

 

Kendinizi onun yerine koyun. Bugüne kadar hep sizinle ilgilenen anne ve babanız, bugünden sonra artık başka bir bebekle ilgilenecek ve size gerekli şefkati göstermeyecek. Bunun ne kadar korkunç bir duygu olduğunu ve kıskanma duygusunun elinizde olmadan nasıl da geliştiğini hissedebiliyor musunuz? Ki ilk göz ağrınız bunu anlamayacak kadar küçük ve masum. Siz yeterli özeni gösterirseniz hem siz hem de çocuğunuz hiç üzülmeden kardeşler arasında güçlü bir ilişki başlayacak.

 

1. Hastane Ziyareti

 

İlk çocuğunuzu evde bırakmak çok yanlış bir davranış. Ne olursa olsun onu arkada bırakmayın. Kardeşini ilk ziyaret eden o olsun. İlk göz ağrınızın kıskanmaması için elinizden geldiğince onu arka plana atmamaya çalışın.

 

2. Hastane Odanızı Keşfetsin

 

Hemşire yeni doğan bebeğinizi odadan çıkardığı gibi ilk göz ağrınız odaya girsin ve sizi yalnız görsün. Sorular sorduğunda ona anlayışlı bir şekilde cevaplar verin ve onun psikolojisini anlamaya çalışın. Sonrasında bebeği görmeye babası ile birlikte gitsin.

kardeş-kıskançlığı2-600x295

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. İlk Bakış

 

Baba ilk çocuğu ile yeni bebeğini görmeye gittiğinde sessizce o anın tadını çıkarabilir. Daha sonrasında çocuğun duyguları alınmalı ve ona nazikçe dokunabileceği söylenmeli.

 

4. Bebeğin Tekrar Odaya Gelmesi

 

İşte en önemli noktalardan birisine daha geldik. Bebek anne kucağına verildikten sonra burada anne çok özenli davranmalı. Anne İlk göz ağrısına ” Sen de öteki yanıma oturmak ister misin? ” cümlesinin yaratacağı sihirli etkiyi görmeli.

İLGİLİ  HAMİLELİKTE DEPRESYON

 

İletişimi doğru kurarsanız sonucun ne kadar harika olduğunu göreceksiniz. Burada en büyük görev ebeveynlere düşüyor. Bilinçli bir anne, baba çocuk psikolojini öğrenmeli ve uzmanların tavsiyelerine uymalıdır. Böylece kardeşler arası kıskançlık daha hiç başlamadan bitecektir..

 

705370853317

Share this post

PinIt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top